Transfer de cunoaștere

Comunicat de presă. Gust de Iași 2021

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași 2021 (Cercetare și transfer de cunoaștere în domeniul agro-alimentar sustenabil prin dezvoltarea platformei digitale GustDeIași.ro). Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, iar scopul acestuia constă în dezvoltarea platformei gustdeiasi.ro prin creșterea numărului de producători și diversificarea ofertei de produse agro-alimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, provenite de la producători și valorificate pe principiul lanțurilor scurte de aprovizionare în municipiul Iași

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași 2021 (Cercetare și transfer de cunoaștere în domeniul agro-alimentar sustenabil prin dezvoltarea platformei digitale GustDeIași.ro). Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, iar scopul acestuia constă în  dezvoltarea platformei gustdeiasi.ro prin creșterea numărului de producători și diversificarea ofertei de produse agro-alimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, provenite de la producători și valorificate pe principiul lanțurilor scurte de aprovizionare în municipiul Iași 

Proiectul GustDeIași 2021 va contribui la creșterea gradului de informare a cetățenilor municipiului Iași cu privire la:

(1) producătorii de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, prezenți pe piața ieșeană

(2) aspectele legislative privind produsele ecologice/tradiționale/montane

(3) agricultura urbană

(4) beneficiile achiziției de produse direct de la producători din perspectiva influenței asupra mediului înconjurător.

Proiectul Gust de Iași 2021 își propune să contribuie la:

Creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor din municipiul Iași cu privire la importanța lanțurilor scurte de aprovizionare din perspectiva protecției mediului.

Promovarea principiilor fundamentale ale lanțurilor scurte de aprovizionare și ale agriculturii ecologice/tradiționale/montane.

Sprijinirea consumatorilor din municipiul Iași prin facilitarea accesului la o gamă variată de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, distribuite prin intermediul lanțurilor scurte.

Dezvoltarea digitală a platformei gustdeiasi.ro și integrarea ei în structuri mai ample de promovare a alimentației urbane prietenoase față de mediu, cum ar fi proiectul Horizon 2020, CITIES2030 (www.cities2030.eu).

Vă invităm să urmăriți acest proiect, fie în calitate de producători, fie în calitate de consumatori, cu speranța că inițiativa noastră vine în sprijinul creșterii calității vieții și protecției mediului în municipiul Iași prin contribuția la dezvoltarea unui comportament alimentar mai sănătos.

Ne găsiți pe www.gustdeiasi.ro și ne puteți urmări pe paginile de FaceBook Gust de Iași și Rural Development Research Platform (facebook.com/rdrp2016) sau pe Grupurile FaceBook  Gust de Iași și   Grupul FaceBook Regiunea de Dezvoltare Nord-Est .

Proiectul GustDeIași 2021 este finanțat de Primăria Municipiului Iași, în baza Legii 350/2005

Perioada de desfășurare: 27 septembrie – 10 decembrie 2021.

Ioan Sebastian Brumă,

Coordonatorul proiectului.