comunicat de presa rdrp

Lansarea proiectului Gust de Iași. Comunicat de presă

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași (Construirea platformei digitale GustDeIași.ro, în sprijinul facilitării accesului consumatorilor din municipiul Iași la produsele alimentare, direct de la producătorii locali și regionali). Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, iar scopul acestuia constă în creșterea gradului de informare și de accesibilitate a cetățenilor municipiului Iași cu privire la producătorii de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord Est, prezenți pe piața ieșeană.  

Acest proiect pleacă de la ideea că, la nivelul municipiului Iași, consumatorii întâmpină dificultăți în ceea ce privește identificarea producătorilor locali de produse agroalimentare și, mai ales, a producătorilor care asigură livrarea produselor direct la domiciliu, această realitate fiind evidențiată în special mai ales în situații de criză, așa cum este cazul crizei sanitare și economice provocată de SARS-CoV-2 în România. Această criză cu implicații considerabile asupra tuturor sectoarelor de activitate economică, pe lângă faptul că a provocat o situație de insecuritate alimentară, a demonstrat și vulnerabilitatea lanțurilor de aprovizionare convenționale. În acest sens, lanțurile alimentare scurte pot contribui semnificativ la depășirea efectelor crizei economice și alimentare. 

Pornind de la această problemă, ne propunem să realizăm platforma digitală GustDeIași.ro, care să funcționeze ca o piață alimentară digitală, o alternativă viabilă la piețele convenționale.

Proiectul se va desfășura în ultimul trimestru al anului 2020 și va contribui la promovarea producătorilor locali cu distribuție în sistemul lanțului scurt de aprovizionare în municipiul Iași. 

Vă invităm să urmăriți acest proiect, fie în calitate de producători, fie în calitate de consumatori, cu speranța că inițiativa noastră vine în sprijinul creșterii calității vieții în municipiul Iași prin contribuția la dezvoltarea unui comportament alimentar mai sănătos. 

Până la lansarea platformei GustDeIași.ro, pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa web.rdrp@gmail.com

Totodată, ne puteți urmări pe pagina de FaceBook a asociației noastre Rural Development Research Platform (facebook.com/rdrp2016) sau pe Grupul FaceBook Regiunea de Dezvoltare Nord-Est (facebook.com/groups/1159193434134099).

Proiectul GustDeIași este finanțat de Primăria Municipiului Iași, sub contractul de finanțare 93030/15.09.2020.

Echipa proiectului: Ioan Sebastian Brumă. Codrin Dinu Vasiliu, Lucian Tanasă, Sebastian Doboș. 

Perioada de desfășurare: octombrie-decembrie 2020. 

Buget: 31.370 Lei

Ioan Sebastian Brumă,

Coordonatorul proiectului.