Comunicat de presă

Asociația Rural Development Research Platform (RDRP) anunță finalizarea proiectului Gust de Iași 2022 (Grija față de mediu, ca o consolidare a comportamentului alimentar urban sustenabil în municipiul Iași, prin dezvoltarea platformei www.gustdeiasi.ro.) Proiectul s-a desfășurat în perioada 7 iulie-4 noiembrie și a fost finanțat de Primăria Municipiului Iași .

Gust de Iași – Împreună pentru o comunitate responsabilă

Seara de luni, 17 octombrie 2022, va rămâne în amintirea tuturor. A fost un eveniment special dedicat comunității Gust de Iași, producători, consumatori, autorități locale, cercetători, profesori, antreprenori și reprezentanți ai societății civile. Gustul natural al produselor locale, potențat de aroma deosebită a vinurilor de la Strunga Winery au dat eleganță evenimentului organizat în superba cupolă a Palatului Braunstein din Iași.

Comunicat de presă. Lansarea proiectului Gust de Iași 2022

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași 2022 (Grija față de mediu, ca o consolidare a comportamentului alimentar urban sustenabil în municipiul Iași, prin dezvoltarea platformei www.gustdeiasi.ro.). Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, iar scopul acestuia constă în dezvoltarea platformei gustdeiasi.ro prin creșterea numărului de producători și diversificarea ofertei de produse agro-alimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, provenite de la producători și valorificate pe principiul lanțurilor scurte de aprovizionare în municipiul Iași

Comunicat de presă pentru finalizarea proiectului Gust de Iași 2021

Asociația Rural Development Research Platform (RDRP) anunță finalizarea proiectul Gust de Iași 2021. Cercetare și transfer de cunoaștere în domeniul agro-alimentar sustenabil prin dezvoltarea platformei digitale GustDeIași.ro Proiectul s-a desfășurat în perioada 27 septembrie-10 decembrie și a fost finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Gust de Iași pentru comunitate

A apărut raportul Gust de Iași pentru comunitate. Lanțuri scurte de aprovizionare cu produse ecologice, atestate tradițional și montane și Grădini urbane sustenabile. Raportul a fot realizat în cadrul proiectului Gust de Iași 2021, finanțat de Primăria Municipiului Iași. Autori: Ioan Sebastian Brumă, Lucian Tanasă, Simona Roxana Ulman.

Astăzi, gazda noastră a fost ZORIAN

Gust de Iași a fost, astăzi, într-o frumoasă zi de toamnă, în vizită la ZORIAN, producător de uleiuri presate la rece. Genoveva Cojocaru ne-a prezentat procesul de producție și ne-a invitat la o degustare. În cadrul degustării au fost prezentate următoarele produse ZORIAN: Ulei de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui ecologic, ulei de cânepă, ulei de floarea soarelui cu usturoi, ulei de floarea soarelui cu anason, ulei de floarea soarelui cu busuioc, ulei de floarea soarelui cu chimen și piper, ulei de floarea soarelui cu salvie și ulei de floarea soarelui cu piper.

Vizită la CUIB

În vizita de la CUIB, Radu Crăciun, Cristina Colis, Anca Gheorghică și Sebastian Brumă ne-au vorbit despre grădini urbane sustenabile, grădinărit urban și plantări de pomi și arbuști fructiferi.

Vizită la Prisaca Moldova

Vizita la Prisaca Moldova a avut loc în data de 11 noiembrie 2021. Gazdă ne-a fost domnul Relu Cojocar, care ne-a vorbit despre: – Beneficiile apiculturii ecologice asupra mediului înconjurător; – Diferențele dintre apicultura convențională și apicultura ecologică, atât din perspectiva protecției mediului cât și din perspectiva sănătății consumatorilor; – Caracteristicile mierii și a produselor stupului obținute în condițiile certificării ecologice.

Vizită la Carmangeria cu Gust

Evenimentul a fost organizat în curtea fabricii din Țigănași s-a bucurat de o prezență numeroasă a consumatorilor ieșeni, dar și a reprezentanților autorităților publice locale și județene.

Comunicat de presă. Gust de Iași 2021

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași 2021 (Cercetare și transfer de cunoaștere în domeniul agro-alimentar sustenabil prin dezvoltarea platformei digitale GustDeIași.ro). Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, iar scopul acestuia constă în dezvoltarea platformei gustdeiasi.ro prin creșterea numărului de producători și diversificarea ofertei de produse agro-alimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, provenite de la producători și valorificate pe principiul lanțurilor scurte de aprovizionare în municipiul Iași

Comunicat de presă. Finalizarea proiectului

Asociația Rural Development Research Platform anunță finalizarea proiectului GustDeIași (Construirea platformei digitale GustDeIași.ro, în sprijinul facilitării accesului consumatorilor din municipiul Iași la produsele alimentare, direct de la producătorii locali și regionali).

Avanpremiera degustării online Magazia Morăriței

Miercuri dimineața, 2 decembrie 2020, începând cu ora 9, a fost prezentată în avanpremieră degustarea online Magazia Morăriței. Această degustare se desfășoară tot miercuri, începând cu ora 18.

Beneficiile lanțurilor scurte de aprovizionare pentru producători

LAS-urile oferă posibilitatea realizării de profituri mai mari prin eliminarea intermediarilor.

Exemple de lanțuri scurte de aprovizionare

În acest articol vă prezentăm câteva exemple de lanțuri scurte de aprovizionare, de la cele mai simple, la cele mai inovative.

Tipologii de Lanțuri Scurte de Aprovizionare

La nivelul filierelor scurte de aprovizionare se pot distinge trei modalităţi de interacţionare dintre producători şi consumatorii finali.

Ce este lanțul scurt de aprovizionare?

În literatura de specialitate, conceptul de circuit agroalimentar scurt nu dispune de o definiție unanim acceptată, stare de fapt care generează apariţia unor situaţii de confuzie şi de incertitudine în înțelegerea și utilizarea acestei noțiuni.

Piață verde de weekend, la Iași

Întâlnire cu producători din județele Iași, Suceava și Bacău, azi 24 octombrie 2020, la Piața verde de weekend Iași. Vă invităm să degustați produsele de pe bulevardul Stefan cel Mare, producătorii vor fi prezenti și duminică.

Dezbateri cu privire la prezentul și viitorul spațiului rural la Iași

Simpozionul de Agro-Economie și Antropologie Rurală, organizat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” și Asociația Rural Development Research Platform în 28 octombrie 2020.

Comunicat de presă. Proiectul GustDeIași

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași (Construirea platformei digitale GustDeIași.ro, în sprijinul facilitării accesului consumatorilor din municipiul Iași la produsele alimentare, direct de la producătorii locali și regionali).