Comunicat de presă. Finalizarea proiectului

Asociația Rural Development Research Platform anunță finalizarea proiectului GustDeIași (Construirea platformei digitale GustDeIași.ro, în sprijinul facilitării accesului consumatorilor din municipiul Iași la produsele alimentare, direct de la producătorii locali și regionali).

Avanpremiera degustării online Magazia Morăriței

Miercuri dimineața, 2 decembrie 2020, începând cu ora 9, a fost prezentată în avanpremieră degustarea online Magazia Morăriței. Această degustare se desfășoară tot miercuri, începând cu ora 18.

Beneficiile lanțurilor scurte de aprovizionare pentru producători

LAS-urile oferă posibilitatea realizării de profituri mai mari prin eliminarea intermediarilor.

Exemple de lanțuri scurte de aprovizionare

În acest articol vă prezentăm câteva exemple de lanțuri scurte de aprovizionare, de la cele mai simple, la cele mai inovative.

Tipologii de Lanțuri Scurte de Aprovizionare

La nivelul filierelor scurte de aprovizionare se pot distinge trei modalităţi de interacţionare dintre producători şi consumatorii finali.

Ce este lanțul scurt de aprovizionare?

În literatura de specialitate, conceptul de circuit agroalimentar scurt nu dispune de o definiție unanim acceptată, stare de fapt care generează apariţia unor situaţii de confuzie şi de incertitudine în înțelegerea și utilizarea acestei noțiuni.

Piață verde de weekend, la Iași

Întâlnire cu producători din județele Iași, Suceava și Bacău, azi 24 octombrie 2020, la Piața verde de weekend Iași. Vă invităm să degustați produsele de pe bulevardul Stefan cel Mare, producătorii vor fi prezenti și duminică.

Dezbateri cu privire la prezentul și viitorul spațiului rural la Iași

Simpozionul de Agro-Economie și Antropologie Rurală, organizat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” și Asociația Rural Development Research Platform în 28 octombrie 2020.

Comunicat de presă. Proiectul GustDeIași

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași (Construirea platformei digitale GustDeIași.ro, în sprijinul facilitării accesului consumatorilor din municipiul Iași la produsele alimentare, direct de la producătorii locali și regionali).