Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

Img reprez
Cămara Naturii

Scurtă descriere

Bacău

Bacău

5/5
Cine suntem? Ea este un farmacist cu experiență, pasionata de tot ceea ce natura are mai bun să ne ofere. De asemenea, ne ajută să obținem produse care să-și păstreze proprietățile cât mai bine și ne oferă informații interesante și prețioase despre beneficiile fructelor și ale legumelor pe care le folosim. Eu sunt economist, iubitor al obiceiurilor neaoșe și al rețetelor tradiționale, curate, naturale. Cel mic este cel mai bun critic și degustător al dulcețurilor de casă. Împreună suntem cei care au înființat Cămara naturii, o afacere de familie și locul unde știința, natura și tradiția merg mână-n mână.

Povestea noastră

Povestea noastră a început din dragostea pentru natură și fructele din livadă, într-o seară plăcută, petrecută între prieteni, la cină. După masă, a urmat desertul: clătite parfumate, delicate și un borcan de dulceață, „ales pe sprânceană”, de la un producător renumit. Toată lumea avea așteptările unui produs de top, gustul copilăriei și al dulcețurilor făcute de bunici. Din păcate, am rămas toți cu un gust amar, dar am primit și imboldul de care aveam nevoie pentru a pune bazele propriei băcănii. De atunci, am promis că nicio clătită nu va mai avea de suferit din cauza unui gem de slabă calitate. Amintește-ți cum le priveai pe bunica și mama care, cu mâini dibace, alegeau cele mai dulci și zemoase fructe. Apoi, le spălau în apa rece de fântână. După le vânturau puțin, iar într-un ceaun mare, asemenea unor magicieni, transformau fructele într-o dulceață artizanală minunată. Așa-i că ți-a rămas gura apă? Ehe, și eu îmi amintesc cu drag și dor de acele vremuri. Copilăria nu o mai pot aduce înapoi. Însă pot să o retrăiesc cu fiecare felie de pâine proaspătă unsă cu dulceață naturală… poate și un strop de unt. Dulceața făcută în sistem tradițional, la foc mic și cu multă grijă, trezește cele mai frumoase amintiri ale copilarie. Am moștenit un rețetar vechi. Pe care mama l-a primit, la rândul ei, de la bunica Ileana. Cu emoție, am ales cele mai bune fructe, le-am așezat frumos într-o oală cu zahăr și le-am lăsat să mocnească la foc domol. Și mi-a ieșit, într-un final, o dulceață tradițională de poveste. Mi-am bucurat și prietenii cu gustul copilăriei. Asta mi-a dat curaj să continui să îmi doresc mai mult, să împărtășesc bucuria cu cât mai mulți oameni. Respectând tradiția și rețetarul, fără a face nicio clipă rabat de la calitate. Am dorit să aduc plus valoare preparatelor noastre și le-am adăugat, pe ici pe colo, arome mai „deocheate” pentru gastronomia românească, ghimbir și păstaia vanilie – și ce minuni au ieșit, zău vă invit să vedeți și voi. Mereu am considerat că înaintea cantității primează calitatea. Întotdeauna producem doar câteva kilograme din fiecare sortiment de dulceață, pentru a nu altera în niciun fel produsul final. Acordăm o deosebită atenție ingredientelor – dulceață fără conservanți, doar cu arome naturale oferite de natură: zeama de lămâie, batoanele de vanilie bourbon sau ghimbir.
img reprez videoclip
Rulează videoul

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Magazin online propriu, Livrare directă la consumator, Magazine partenere, Platformă online

Categorii de produse

Conserve din fructe | Dulcețuri | Produse de post | Siropuri

Tipuri de produse

Dulceață de ardei iuți | Dulceață de caise | Dulceață de căpșuni | Dulceață de cireșe amare | Dulceață de coacăze | Dulceață de gutui | Dulceață de nuci verzi | Dulceață de vișine | Magiun | Sirop de muguri de brad

Produse reprezentative

Dulceața tradițională și siropul natural sunt adevărate medicamente pentru trup și suflet. Din acest motiv le pregatim mereu cu drag și plăcere pentru familie și prieteni și toți cei care caută gustul copilăriei. În viziunea noastră, alimentația naturală, curată, cu ingrediente puține, de calitate superioară, ar trebui să fie grija tuturor producătorilor din industria alimentară. Noi, cel puțin, ne-am ales ca misiune crearea unor produse de top, în segmentul producerii de alimente conservate (dulcețuri, siropuri ș.a.). Ne alegem materia primă doar de la furnizori de încredere, locali, care nu utilizează chimicale în creșterea fructelor și a legumelor. Întotdeauna producem doar câteva kilograme din fiecare sortiment de dulceață, pentru a nu altera în niciun fel produsul final. Și acordăm o deosebită atenție ingredientelor – dulceață fără conservanți, doar cu arome naturale oferite de natură: zeamă de lămâie, batoanele de vanilie bourbon sau ghimbir.
Dulceață de ardei iute

Dulceața de ardei iute este o dulceață specială. Ardei iuți sunt atent selecționați și curățati de toate semințele, după care sunt aruncați într-un sos special, pentru a fierbe molcom timp de câteva ore bune. Se asociază cu orice bucată de carne în procesul de maturare, gătire sau servire. Friptura va avea o aroma specială, care va surprinde orice gurmand.

Dulceata de ardei iute Camara Naturii 2 262x325 1
Dulceață de căpșuni

Dulceața de căpșuni e printre cele mai apetisante dulcețuri. Are o culoare rubinie delicioasă, iar fructele rămân întregi și puțin ferme, ai zice că acum sunt culese din grădină. Preparatul ăsta e o adevărată desfățare pentru toți iubitorii de dulceață tradițională.

Dulceata de capsuni 2 262x325 1
Dulceață de Cireșe Negre Amare

Întotdeauna e bătălie mare pe dulceața de cireșe amare. Trebuie migală multă cu ea, da’ și când e gata, aurul negru al cămării o numesc. Lipicioasă, cu gustul caracteristic, dulce-amărui, e imposibil să nu o iubești și să nu te repezi la ea de câte ori o vezi. O mână de cireșe amare te scapă de-o durere de cap, la propriu. Au efect calmant, ca o aspirină. Pe lângă asta, sunt printre cele mai bogate fructe în antioxidanți, un motiv în plus să le conservi și să le ai la îndemână tot anul. Au cantități însemnate de vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, ajutând astfel sistemul nervos.

Dulceata de cirese negre amare Camara Naturii 2 262x325 1
Dulceață de Coacăze Negre

Coacăzele negre sunt recunoscute ca având foarte mulți antioxidanti. Noi am cules cu grija perlele negre parfumatea, le-am spălat si le-am transformat într-o parfumată dulceață. Dulceața de coacăze negre este un deliciu culinar care va surprinde pe toată lumea. Datorită texturii deosebite, poate fi folosită la diferite prăjituri sau consumate ca atare pe o felie de pâine la micul dejun.

dulceata de coacaze negre Camara Naturii 2 01 262x325 1
Dulceață de nuci verzi

De câte ori mă durea în gât, avea mama leac pentru mine – dulceața de nuci verzi. Și, culmea, pe mine mă țineau durerile în gât, cam până se terminau și borcanele de dulceață. Cum să nu îți placă dacă are un gust așa deosebit și fructele intacte, puțin ferme, cu siropul vâscos și dulce care le îmbracă, o armonie perfectă între gust și consistență.

Dulceata de nuci verzi Camara Naturii 2 262x325 1
Dulceață de cireșe dulci cu ghimbir

Aștept în fiecare an luna lui cireșar, de parcă… Nici nu știu cum să zic, dar ce sentiment mai frumos poți avea când vezi copacii doldora de cireșe, ca niște adevărate giuvaieruri și alta nu. Și cum sunt ele așa mititele, frumușele, mi-au părut și puțintel cam „sfioase”. Așa că mi-am zis să nu le las singurele în dulceață. Le-am presărat cu puțintel ghimbir, o pișcătură, atât cât să le dea curaj să își împrăstie aroma și mai bine.

Dulceta de cirese cu ghimbir Camara Naturii 2 262x325 1
Dulceață de cireșe dulci cu mentă

Conține cireșe albe, zahăr, zeamă de lămâie, mentă de gradină.

Dulceta de cirese cu menta Camara Naturii 2 262x325 1
Dulceață de vișine

Vișinele sunt altă poveste pe felia mea de pâine. Îmi plac oricum, dar în dulceață-s cele mai bune. Și nu așa oricum – am desăvârșit dulceața de vișine cu câteva batoane de vanilie bourbon, care i-au oferit doar o aroma subtilă, fără a-i altera gustul tradițional. Vișinele conțin o cantitate mare de potasiu, menținând sănătatea pielii. De asemenea, sunt bogate și în minerale (fier, fosfor, magneziu, cupru, zinc) și vitamine (A, B1, B2, B9, C, E etc.).

Dulceata de visine Camara Naturii 2 262x325 1
Dulceață de gutui

Gutuile galbene și parfumate, curățate bine de puf, au fost tăiate în cuburi potrivite. Am pus niște zahăr peste ele și apoi le-am pus pe foc. Au fiert, nici prea mult, nici prea puțin, și s-au transformat într-o dulceață delicioasă pe care am sigilat-o rapid în borcane, ca să le rămână aroma intactă. Ori de câte ori deschizi un borcan de dulceață de gutui, mireasma îți inundă casa.

Dulceata de Gutui Camara Naturii 2 262x325 1
Magiun de Prune cu miez de nucă, fără zahăr

În fiecare toamnă, magiunul este cel mai așteptat preparat în Cămara Naturii. E cremos, e sănătos și bun pentru oricine, pentru că spre deosebire de alte fructe, prunele nu au nevoie de zahăr. Ele sunt dulci, parfumate și delicioase fără alte ajutoare. Asta e, norocul e tot al nostru. Să tot mănânci cornulețe cu magiun, fără sentimente de vinovăție. Dacă mai adaugi și puțin miez de nucă, deja ai transformat acest desert într-un superaliment. Asta e, norocul e tot al nostru. Magiunul din Cămara Naturii este preparat la foc molcom. Magiunul este un desert natural ideal pentru toată lumea, inclusiv pentru diabetici, pentru că nu conține zahăr. Este ideal pentru funcționarea optimă a aparatului digestiv și conține multe vitamine și minerale indispensabile organismului: potasiu, magneziu, fier, calciu, bor, seleniu. Ajută și la absorbția mai bună a vitaminei D, a calciului și magneziului. Protejează sistemul muscular și nervos și îl întărește pe cel imunitar. Nucile sunt bogate în acizi grași sănătoși, minerale și vitamine și ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Magiun de prune cu miez de nuca 2 262x325 1
Dulceață de caise cu miez de nucă

E o plăcere deosebită când prepari dulceață de caise cu miez de nuca. Cu un gust autentic, ce trezeste cele mai placute simturi. Culoare galbenă, ca aurul, gust acrișor doar atât cât trebuie, e printre preferatele multora. Are gust bun și cu pâine și cu biscuiți. E bună și în tarte și în prăjituri cu cremă. E bună să o mănânci cu lingurița direct din borcan, ce să mai?

Dulceata de caise cu miez de nuca Camara Naturii 2 262x325 1
Sirop de muguri de brad macerat la rece

Vâscos, dulce, curge agale din sticlă. Siropul din muguri de brad e făcut din cei mai tineri muguri culeși din pădurile Moldovei. Îi spăl cu mare grijă cu apă rece și le las să se odihnească, vreo două zile, acoperite cu niscavai zahăr, ca să se macereze binișor. Apoi, pasteurizez tot sucul ăla plin de bunătate, ca să îl păstrez cât mai mult timp. Siropul natural din muguri de brad are efecte terapeutice multiple. Este antiseptic, anitiinflamator și cicatrizant. Este bun pentru durerile în gât, calmează tusea și ajută și în cazuri de bronșită, astm bronșic și tuberculoză. De asemenea, este ideal pentru copii în prevenirea anemiilor, prin efectul vitaminizant.

Sirop din Muguri de Brad presat la rece Camara Naturii 1 262x325 1

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

contact (at) camaranaturii.ro

0744668382