Gustul dulceag, aroma unică, valorile nutritive ridicate, precum şi beneficiile pentru sănătate au făcut ca ciupercile Pleurotus să se situeze pe locul doi în lume în topul celor mai cultivate ciuperci pentru consumul alimentar. Componentele lor nutritive sunt similare cu ale ciupercilor sălbatice, având numeroase proprietăţi: antidiabetice, antibacteriene, antiartritice, antioxidante, antivirale, antitumorale, pot reduce colesterolul şi păstra sănătatea ochilor. De asemenea, ciupercile Pleurotus au un conţinut scăzut de grăsimi şi sunt bogate în proteine, fibre, vitamine şi minerale. Studiile au arătat că pot asigura un echilibru azotat normal în lipsa consumului de carne dintr-o zi: putem prepara aceste ciuperci pe grătar, le putem înăbuşi, prăji, fierbe sau coace, le putem folosi drept garnitură, în salate sau murate. Indiferent cum alegem să le preparăm, ne vom bucura de savoarea lor şi de valorile lor nutritive. (sursă: https://nutrika.ro/pleurotus-ciuperca-medicament)