Menu Gust de Iași
Soiuri: Grasă de Cotnari, Tamâioasa Românească. Este un vin nobil, de culoare galben-intens, ce prezintă inflexiuni frumoase în lumină. Gustul este discret, complex, cu arome specifice soiurilor, note de miere proaspătă și fructe de vară. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10°C. Recomandări culinare: desert, mâncăruri uleioase.
Soiuri: Muscat Ottonel , Feteasca Alba Este un vin nobil, care se face remarcat prin aroma și culoarea galbenă și care, prin trecerea timpului, evoluează spre auriu. Se impune prin mirosul specific de Muscat Ottonel datorat aromei cu care este inzestrat strugurele. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10ºC. Recomandări culinare: gustări, carne de pasăre, carne de vânat, aperitive, mâncăruri pe bază de carne albă.
Soiuri: Francusa , Feteasca Alba Este un vin nobil usor de recunoscut datorită acidității bune pe care o are, dezvoltând o aromă fină de fructe cu gust echilibrat și catifelat. Culoarea este galben-pală sau galben-verzuie. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10°C. Recomandări culinare: preparate din pește, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.
Este un vin nobil echilibrat, cu o aromă inconfundabilă, florală, specifică soiului. Gustul este proaspăt si fructos, însoțit de note discrete de unt împletite armonios cu note plăcute de mirodenii. Prin învechire la vas si la sticlă buchetul capată caracteristici noi, care te fac să te gândeaști la fagurele de albine, atingând culmi nebănuite chiar după 10-15 ani. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10°C.
Este un vin nobil fin, catifelat, corpolent, ce amintește de parfumul florilor de viță de vie. Culoarea galbenă cu reflexe verzui devine galben-aurie prin maturare și învechire. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10ºC.
Sauvignon Blanc este un vin nobil echilibrat, cu aroma ușor discretă a florilor de viță de vie, delicată si proaspată. Culoarea este galbenă, intensă, gustul este sec, plin, cu o usoară nuanță de pepene galben. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10ºC.
Soiuri: Busuioacă de Bohotin, Cabernet Sauvignon. Este un vin licoros cu o corpolență deosebită, cu un parfum inconfundabil, un amestec de trandafir și busuioc ce îi dau o notă aparte, rar întâlnită la alte vinuri aromate. Aroma sa este unică, aducând a caprifoi și a piersici coapte, suculente, într-o armonie perfectă de zahăr, alcool și aciditate.
Soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot Acest vin nobil este ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului, aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil. Temperatura recomandată pentru consum este de 16-18°C. Recomandari culinare: preparate din carne rosie, brânzeturi sau grătar.