Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

08
Crama Varzari din Cotnari

Scurtă descriere

Cotnari

Iași

5/5
Crama Varzari din Cotnari produce struguri, must și vin de pe suprafețele deținute în Podgoria Cotnari, din județul Iași. În gama casei de vinuri Varzari se regăsesc soiuri românesti consacrate, precum Grasa de Cotnari, Frâncușa, Feteasca Albă, Tamâioasa Românească, Busuioaca de Bohotin si celebrele soiuri internaționale: Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc și Cabernet Sauvignon.

Povestea noastră

Casa de vinuri Varzari a luat naștere în anii ’90, chiar în inima Podgoriei Cotnari, ca o mică afacere de familie. Tehnicianul viticol Mihai Varzari, originar dintr-o familie cu rădăcini străvechi pe meleaguri cotnărene, a pus bazele acestei crame, ajungând să cultive 50 de hectare de viță-de-vie împreuna cu fiul și nepotul său. Casa de vinuri Varzari duce mai departe istoria și renumele vinului de Cotnari, îmbinând armonios tehnologiile moderne cu metodele tradiționale de vinificație.

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Livrare directă la consumator, Magazin propriu, Magazine partenere, Pietonal Ștefan cel Mare, Piața Verde de weekend din Iasi, Platformă online

Categorii de produse

Vinuri

Tipuri de produse

Produse reprezentative

Crama Varzari produce și comercializează vin alb sec (Cupaj: Frâncușă, Fetească Albă), vin alb demisec (Cupaj: Muscat Ottonel, Fetească Albă), vin alb demidulce (Cupaj: Grasă de Cotnari, Muscat Ottonel), vin roze demisec (Cupaj: Busuioacă de Bohotin, Merlot). Păstrarea vinului se face doar în butoaie de stejar, pentru ca acesta să capete calități care l-au făcut atât de apreciat de-a lungul vremii și se îmbuteliază pe bază de comandă. Fiecare comandă vine însoțită de buletin de analize! Vinul se poate comercializa: vrac, în PET-uri de 5 litri sau la Bag-în-box-uri de 10 litri.
Cuvee blanc demidulce

Soiuri: Grasă de Cotnari, Tamâioasa Românească. Este un vin nobil, de culoare galben-intens, ce prezintă inflexiuni frumoase în lumină. Gustul este discret, complex, cu arome specifice soiurilor, note de miere proaspătă și fructe de vară. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10°C. Recomandări culinare: desert, mâncăruri uleioase.

09
Cuvee blanc demisec

Soiuri: Muscat Ottonel , Feteasca Alba Este un vin nobil, care se face remarcat prin aroma și culoarea galbenă și care, prin trecerea timpului, evoluează spre auriu. Se impune prin mirosul specific de Muscat Ottonel datorat aromei cu care este inzestrat strugurele. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10ºC. Recomandări culinare: gustări, carne de pasăre, carne de vânat, aperitive, mâncăruri pe bază de carne albă.

09
Cuvee blanc sec

Soiuri: Francusa , Feteasca Alba Este un vin nobil usor de recunoscut datorită acidității bune pe care o are, dezvoltând o aromă fină de fructe cu gust echilibrat și catifelat. Culoarea este galben-pală sau galben-verzuie. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10°C. Recomandări culinare: preparate din pește, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.

09
Chardonnay alb sec

Este un vin nobil echilibrat, cu o aromă inconfundabilă, florală, specifică soiului. Gustul este proaspăt si fructos, însoțit de note discrete de unt împletite armonios cu note plăcute de mirodenii. Prin învechire la vas si la sticlă buchetul capată caracteristici noi, care te fac să te gândeaști la fagurele de albine, atingând culmi nebănuite chiar după 10-15 ani. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10°C.

09
Fetească alb sec

Este un vin nobil fin, catifelat, corpolent, ce amintește de parfumul florilor de viță de vie. Culoarea galbenă cu reflexe verzui devine galben-aurie prin maturare și învechire. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10ºC.

09
Sauvignon blanc sec

Sauvignon Blanc este un vin nobil echilibrat, cu aroma ușor discretă a florilor de viță de vie, delicată si proaspată. Culoarea este galbenă, intensă, gustul este sec, plin, cu o usoară nuanță de pepene galben. Temperatura recomandată pentru consum este de 8-10ºC.

09
Cuvee roze demisec

Soiuri: Busuioacă de Bohotin, Cabernet Sauvignon. Este un vin licoros cu o corpolență deosebită, cu un parfum inconfundabil, un amestec de trandafir și busuioc ce îi dau o notă aparte, rar întâlnită la alte vinuri aromate. Aroma sa este unică, aducând a caprifoi și a piersici coapte, suculente, într-o armonie perfectă de zahăr, alcool și aciditate.

10
Cuvee roșu demisec

Soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot Acest vin nobil este ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului, aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil. Temperatura recomandată pentru consum este de 16-18°C. Recomandari culinare: preparate din carne rosie, brânzeturi sau grătar.

10

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

cramavarzari@gmail.com

0711 932 929