Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

01 3
Ferma lu' Moș Ghiță

Scurtă descriere

Stănița 617425

Neamț

Număr Revizii 0
0.0/5
„Cultivăm legume curate, crescute în mod responsabil, respectând natura. Tot ceea ce valorificăm prin vânzare este crescut ca pentru noi și familia noastră. Din 2013, de când am început să lucrăm pământul, nu am folosit niciun produs de sinteză: solul în care creștem legumele este curat și constant îmbogățit cu mraniță, compost și alte bunătăți organice. Livrăm săptămânal un coș cu legume de sezon în Roman, Bacău și Piatra Neamț.”

Povestea noastră

Povestea Ferma lu’ Moş Ghiţǎ începe în 2013, când am înfiinţat blogul pe care am început sǎ documentǎm aventurile noastre de orăşeni proaspǎt mutaţi la sat. An de an am experimentat tot felul de activitǎţi învǎţând sǎ cultivǎm în mod responsabil fel de fel de plante şi sǎ creştem animale. Am pornit de la ideea de a înfiinţa o ferma mixtǎ, motiv pentru care, pe lângǎ gradinǎ am crescut capre, vaci, porci, pǎsǎri de tot felul. Ba am avut şi un cal, pentru o perioadă de un an şi ceva. În 2017 s-a nǎscut fetița noastrǎ, motiv pentru care am decis sǎ limităm activitatea fermei, sǎ avem suficient timp şi pentru noi, pentru a ne bucura de viața de familie. Am renunţat la cea mai mare parte dintre animale şi ne concentrăm pe dezvoltarea fermei vegetale. Considerǎm cǎ sǎnǎtatea este nepreţuitǎ, prin urmare acordǎm o atenţie deosebitǎ culturilor noastre prin pǎstrarea unui sol sǎnǎtos şi utilizarea unor metode naturale de întreţinere a culturilor. Chiar daca nu au întodeauna aspectul comercial cu care suntem obişnuiti, legumele noastre pǎstreazǎ gustul autentic şi sunt pline de nutrienţi fiind crescute în substrat curat, sǎnǎtos şi respectând timpii fireşti de coacere şi recoltare. Prin practicile agricole sustenabile pe care la aplicăm în cadrul Fermei lu’ Moş Ghiţa protejǎm natura şi biodiversitatea. Suntem cultivatori preponderent de soiuri, pǎstrǎm seminţe vechi de colecţie şi ne ferim de seminţele modificate genetic. Depunem eforturi pentru a avea o varietate cât mai mare de specii şi protejăm habitatele naturale ale vieţuitoarelor din grǎdinǎ.

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Magazin online propriu, Livrare directă la consumator, Magazine partenere

Categorii de produse

Legume | Plante aromatice

Tipuri de produse

Borș | Busuioc | chives | Cimbrișor | Isop | Leuștean | Măcriș | Mangold | Mentă | Pătrunjel verde | Salvie | Sfeclă roșie | Soiuri de tomate autohtone

Produse reprezentative

Legumele noastre sunt cultivate în mod responsabil, respectând natura, fǎrǎ compromisuri şi cu conştiinţǎ curatǎ. Tot ceea ce valorificam prin vânzare este crescut ca pentru noi, de aceea acordǎm o atenţie deosebitǎ culturilor noastre prin pǎstrarea unui sol sǎnǎtos şi utilizarea unor metode naturale de întreţinere a culturilor. E firesc ca uneori natura să îşi ia tribut: am avut în fiecare sezon culturi compromise total prin apariţia bolilor şi a dǎunǎtorilor. Credem că pierderile materiale nu sunt motiv pentru a otrǎvi solul, plantele şi vieţuitoarele din grădinǎ, din acest motiv nu apelăm la niciun fel de produse de sinteză. Prin practicile agricole sustenabile, pe care la aplicăm în cadrul Fermei lu’ Moş Ghiţa, protejǎm natura şi biodiversitatea. Suntem cultivatori preponderent de soiuri, pǎstrǎm seminţe vechi de colecţie şi ne ferim de seminţele modificate genetic. Chiar daca nu au întodeauna aspectul comercial cu care suntem obişnuiti, legumele noastre pǎstreazǎ gustul autentic şi sunt pline de nutrienţi fiind crescute în substrat curat, sǎnǎtos şi respectând timpii fireşti de coacere şi recoltare.
Borș

Borș din tărâțe de grâu, făină de porumb.

20638 scaled 1
Castraveți murați ( în saramură)

23653 1 scaled 1
Cherry mix

Mix de tomate cherry

20210706 113915 scaled 1
Chives

Legatură de frunze de chives.

20210425 085446 01 scaled 1
Cimbrisor

Buchet de cimbrișor proaspăt

Cimbrisor gradina scaled e1662179260509
Ghiveci cu busuioc genovez

Ghiveci cu plante de busuioc genovez

20210511 175859 scaled 1
Ghiveci cu isop

Ghiveci cu plante de isop

Isop ghiveci scaled 1
Leuștean

Legătură de leuștean

20210511 183552 scaled 1
Măcriș

Legătură de frunze de măcriș

20210425 105914 scaled 1
Mangold

Buchet mare cu frunze de mangold colorat.

Mangold
Mentă

Buchet cu tije de mentă proaspătă

Pătrunjel

Legatură de pătrunjel frunze

20210526 175151 scaled 1
Salvie

Buchet cu tije de salvie

Salvie scaled 1
Sfeclă roșie cu frunze

Legatura cu 5 bucăți de sfeclă roșie cu frunze

Sfecla rosie
Tomate colorate - mix de soiuri

Mix de tomate mari, diverse soiuri

20150801 153246 scaled 1

Degustări

No data was found

Recenzii

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Distribuie acest producător

Contact

contact@fermalumosghita.ro

0720 770 456