Povestea Ferma lu’ Moş Ghiţǎ începe în 2013, când am înfiinţat blogul pe care am început sǎ documentǎm aventurile noastre de orăşeni proaspǎt mutaţi la sat. An de an am experimentat tot felul de activitǎţi învǎţând sǎ cultivǎm în mod responsabil fel de fel de plante şi sǎ creştem animale. Am pornit de la ideea de a înfiinţa o ferma mixtǎ, motiv pentru care, pe lângǎ gradinǎ am crescut capre, vaci, porci, pǎsǎri de tot felul. Ba am avut şi un cal, pentru o perioadă de un an şi ceva. În 2017 s-a nǎscut fetița noastrǎ, motiv pentru care am decis sǎ limităm activitatea fermei, sǎ avem suficient timp şi pentru noi, pentru a ne bucura de viața de familie. Am renunţat la cea mai mare parte dintre animale şi ne concentrăm pe dezvoltarea fermei vegetale. Considerǎm cǎ sǎnǎtatea este nepreţuitǎ, prin urmare acordǎm o atenţie deosebitǎ culturilor noastre prin pǎstrarea unui sol sǎnǎtos şi utilizarea unor metode naturale de întreţinere a culturilor. Chiar daca nu au întodeauna aspectul comercial cu care suntem obişnuiti, legumele noastre pǎstreazǎ gustul autentic şi sunt pline de nutrienţi fiind crescute în substrat curat, sǎnǎtos şi respectând timpii fireşti de coacere şi recoltare.
Prin practicile agricole sustenabile pe care la aplicăm în cadrul Fermei lu’ Moş Ghiţa protejǎm natura şi biodiversitatea. Suntem cultivatori preponderent de soiuri, pǎstrǎm seminţe vechi de colecţie şi ne ferim de seminţele modificate genetic. Depunem eforturi pentru a avea o varietate cât mai mare de specii şi protejăm habitatele naturale ale vieţuitoarelor din grǎdinǎ.