Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

img reprez 1
Ferma Ursu
logo

Scurtă descriere

nr. 64, Bogdănița 737095

Vaslui

5/5
În Bogdănița, din județul Vaslui, se află Ferma Ursu, o parte din teren aparține familiei Ursu și altă parte e arendată. Am denumit-o URSU pentru a avea tematica grădinii și pentru că Silviu a venit de la munte, unde urșii sunt la ei acasă, iar peisajul de la Bogdănița îți lasă impresia că ești la munte. Ferma noastră propune programul de Fermă Școlară (deocamdată în stadiu de concept), unde se pune educația pe primul plan atât pentru micuți, dar și pentru cei dornici să învețe sau să afle mai multe despre ce îi înconjoară, despre ce mănâncă, despre lucrări agrotehnice și altele. Un alt sector este destinat producției, condus de ing. Silviu Fogoroș. Cum producția trebuie îmbinată cu distracția, am dezvoltat și sectorul de artă unde €lla (Ancuța Ursu) se va ocupa de diverse ateliere pentru cei veniti, dar și de peisagistica grădinii. Pentru că ne dorim să avem grijă de biodiversitate dezvoltăm ușor, ușor și sectorul de permacultură. Pentru că sunt multe idei și pentru a folosi tot ce avem în jur, am ales să înlocuim grădina cu gazon cu un loc presărat cu tot felul de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile.

Povestea noastră

Doi tineri absolvenţi ai USAMV Iaşi, Anca-Elena Ursu şi Silviu Fogoroş au amenajat solarii şi grădini cu soiuri autohtone şi exotice, în localitatea Bogdăniţa, din judeţul Vaslui. Ferma Ursu este, din punct de vedere juridic, o întreprindere familială. Practic, Anca împreună cu prietenul ei, inginer horticol, şi familia se ocupă de o suprafaţă de aproximativ 2 hectare. Au două solarii de 270 metri pătraţi fiecare şi unul de 400 metri pătraţi, care este răsadniţa, în prezent. „Ferma am înfiinţat-o în 2018, când eram la master şi am decis să mă întorc în satul natal unde singura salvare a acestuia este agricultura, astfel, ne-am decis că trebuie să avem grijă de pământul şi resursele noastre. Urmând studiile în domeniu am avut posibilitatea accesării fondurilor europene mult mai uşor, cu un punctaj maxim. Am reuşit să construim două solarii cu banii primiţi în prima tranşă, urmând ca a doua tranşă, din cei 15 mii euro, să o primim în toamnă”, povesteşte tânăra antreprenoare Anca-Elena Ursu. „Anul trecut am produs 50 mii de răsaduri, iar anul acesta ne-am axat pe seminţe profesionale, avem o gamă diversă de la plante aromatice, medicinale, o colecţie de tomate de 120 de soiuri româneşti, la care se alătură 60 de soiuri exotice. În fiecare weekend facem diferite ateliere în solar cu cei doritori, în special ne axăm pe activităţile unde implicăm copii din comunitate. Fac parte din generaţia tinerilor care s-au întors acasă, după studii, ca să pot dezvolta ceva aici, luând-o de la zero. Nu am renunţat la visul de a avea o fermă şi iată că, visul meu este real, evoluţia fiind vizibilă de la an la an”, a transmis Anca-Elena Ursu.

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Livrare directă la consumator

Categorii de produse

Fructe | Legume

Tipuri de produse

Ardei | Castraveți | Cireșe | Mere | Plante aromatice | Plante medicinale | Soiuri de tomate autohtone | Soiuri de tomate exotice | Vinete

Produse reprezentative

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

fermaursu@gmail.com

0747 450 319