Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

Img reprez 1
La Izvorul Dornei
logo 2

Scurtă descriere

Prăleni, Poiana Stampei

Suceava

5/5
Făbricuţa de brânzeturi de la Poiana Stampei realizează produse tradiţionale din lapte de vacă. Produsele obţinute sunt caşul afumat, smântâna, urda, telemeaua, untul, laptele acru şi chişleagul. Produsul principal este cașuțul obţinut după o reţetă cunoscută de d-na Gabriela, cea care procesează laptele, reţetă folosită la fosta fabrică din Poiana Stampei. „Se scoate coagulul din zer, se introduce în crintă şi se lasă circa 30 minute pentru stoarcerea zerului. Ulterior, coagulul este scos, feliat şi introdus într-un vas cu apă fierbinte şi sare la topit. După ce topirea a avut loc 100% este pus în forme şi lăsat timp de câteva ore. Când formele sunt îndepărtate se poate pune la fum sau se poate servi ca şi cașuțul neafumat. Nu necesită maturare şi nu sunt adăugaţi alţi compuşi. Totodată, smântâna este extrasă cu ajutorul separatorului doar din lapte, în funcţie de grăsimea laptelui. Urda se obţine din zerul rămas de la coagul, fiind un produs dietetic, foarte slab în grăsimi. Laptele acru este un iaurt şi se obţine din laptele fiert pus la prins în cuib de smântână”, precizează producătorul, d-ul Mezdrea Roman. (sursă: https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/7094-fabricuta-de-branzeturi-la-izvorul-dornei.html)

Povestea noastră

Făbricuța de Brănzeturi „La Izvorul Dornei” este amplasată pe strada Principală, nr. 59, din comuna Poiana Stampei, și a prins viață cu ajutorul proiectul ”Achiziție utilaje și echipamente fără montaj, pentru formarea unui lanț alimentar integrat”, finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR. Secția de producție are în dotare echipamente specifice industriei de prelucrare a laptelui, realizate exclusiv din inox alimentar și care permit parcurgerea corectă a fluxului tehnologic. Făbricuţa de brânzeturi de la Poiana Stampei realizează produse tradiţionale, pe care orice gospodină le-ar putea prepara în propria gospodărie, ne spune Mezdrea Roman, precizând totodată că are un total de 18 văcuţe cu lapte, din rasa autohtonă Bălţată cu Negru Râmânească, Pinzgau şi Brună de Maramureş. „Fiind o zonă de munte, văcuţele sunt pe stabulaţie liberă şi valorifică păşunile începând de primăvară şi până toamna târziu, atât timp cât permite clima. Pe perioada iernii văcuţele sunt la adăpost şi hrănite cu fân uscat şi tărâţe. Nu folosesc în hrana lor silozuri sau alţi stimuli care ar putea creşte lactaţia deoarece mi-ar afecta calitatea şi gustul laptelui.” (sursă: https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/7094-fabricuta-de-branzeturi-la-izvorul-dornei.html)

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Magazin online propriu, Livrare directă la consumator, Magazin propriu, Platformă online

Categorii de produse

Produse lactate

Tipuri de produse

Brânză frământată de vacă | Caș afumat din lapte de vacă | Caș din lapte de vacă | Chișleac | Lapte acru | Ruladă de cașcaval | Smântână | Urdă

Produse reprezentative

Agenția Națională a Zonei Montane, prin decizia nr. 498/27.01.2021, informează că a acordat dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” domnului Roman Mezdrea, respectiv Făbricuței de brănzeturi, din Poiana Stampei, județul Suceava, pentru produsele lactate obținute sub brandul La Izvorul Dornei (cășut afumat, cășut neafumat, smântână de casă, brânză frământată, telemea, urdă, ruladă cu șuncă, chișleac, lapte acru și lapte crud). Produsele lactate montane sunt mai sănătoase și net superioare calitativ, fapt datorat zonei în care hrana animalelor de pe pășuni și fânețe prezintă o gamă variată de plante nutritive valoroase, între care se regăsesc și plantele medicinale.
Lapte acru

Lapte Acru (500ml) de la văcuțe simpatice și îngrijite. Un gust 100% autentic de La Izvorul Dornei.

Lapte Acru 500 ml
Chișleac

Chișleac (500ml) de La Izvorul Dornei, un iaurt făcut cu drag pentru deliciul gustului.

Chisleac 500 ml
Smântână

Smântâna (1kg) făcută din lapte de vacă are un gust original și proaspăt, care te va face să o savurezi din priviri.

Smantana 1kg
Brânză frământată

Brânza Frământată cu drag și bucurie pentru pofticioșii gustului care se aproprie de natură. Brânzica noastră este un deliciu care nu trebuie să lipsească de pe masa ta.

Branza Framantata 100g
Urdă

Urdă (1kg) de casă 100% naturală, făcută din lapte proaspăt de la văcuțe fericite de La Izvorul Dornei. Un gust aromat pe care poți să-l savurezi cu drag!

Urda 1kg
Cășuț neafumat

Cășuțul Neafumat (500g) de La Izvorul Dornei este un produs 100% natural din lapte de vaca bine crescută în ținutul Țara Dornelor. Dacă ți-a făcut cu ochiul cășuțul afumat, e bine să știi că cel neafumat te va lăsa fără cuvinte.

Casut Neafumat 500 g
Cășuț afumat

Cășuțu Afumat (500g) de La Izvorul Dornei este un produs 100% natural din lapte de vacă, făcut chiar în făbricuța de brânzeturi din Vatra Dornei. 500 g de cășuț îți pune pofta-n cui!

Casut Afumat 500g
Ruladă cu cașcaval și șunculiță

Ruladă cu cașcaval și șunculiță (500g) de La Izvorul Dornei, un deliciu care te impresionează la fiecare bucățică. Un produs 100% natural, creat special pentru a-ți bucura toate simțurile.

Rulada cu cascaval si sunculita 500g

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

romanelmezdrea@gmail.com

0752 922 488