Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

lapte proaspat 1
Lapte Proaspăt Agrotica-Viișoara

Scurtă descriere

Viișoara 737575

Vaslui

5/5
Aducem lapte proaspăt de vacă, integral, direct de la fermă și îl distribuim în condiții de igienă ireproșabilă, prin intermediul dozatoarelor ușor de folosit, dotate cu sistem de dezinfectare.

Povestea noastră

„Ferma este în Viișoara, Vaslui. Avem 200 de vaci care produc lapte și 600 de capete, tineret. Mai construim un grajd pentru că vrem să mărim efectivul, să fim independenți de subvențiile acordate de stat și de Uniunea Europeană, să fim mai eficienți și asta se poate cu un efectiv mai mare. Am început să punem dozatoare în Vaslui prima dată, în anul 2016. Acum, avem cinci automate în Iași, repectiv în Piața Independenței, Hala Centrală, CUG, Piața Alexandru și Nicolina. Laptele este adus cu tancuri cu o capacitate de 200 de litri. Laptele e foarte bun, calitativ.Laptele este adus cu tancuri cu o capacitate de 200 de litri. Laptele e foarte bun, calitativ. La fiecare 48 de ore se schimbă laptele. Dacă nu ajunge laptele în 48 de ore, închid automatul. Aparatele sunt foarte inteligente. Igienizarea se face automat după fiecare client, fiind un aparat foarte performant. Facem și igienizarea cu anumite substanțe care nu afectează laptele, substanțe aprobate de DSVSA. Automatele sunt cumpărate de la cel mai mare producător din Italia”, susține Romeo Leahu, reprezentantul companiei Plantagro-Com, cea care deține dozatoarele de lapte. Compania Plantagro-Com, care deține și ferma cu bovine la Viișoara, Vaslui, de unde provine laptele adus în dozatoarele din Iași, este administrată de Constantin Nechifor și Daniel Nicolae Șerban. Cifra de afaceri înregistrată în anul 2020 a fost de 414 milioane de lei. Afacerea Plantagro-Com a fost demarată în urmă cu 20 de ani și a activat inițial în domeniul achiziționării de cereale. Treptat, s-a dezvoltat de la câteva hectare de teren la peste 5.000 de hectare de teren agricol cultivat în prezent. Plantagro-Com activează în mai multe sectoare, precum producerea și comercializarea de material săditor, comerț cu cereale și plante tehnice, dar și distribuția de inputuri pentru agricultură sau servicii de transport rutier, fermă cu bovine. (sursă: https://www.bzi.ro/doi-milionari-au-venit-la-iasi-cu-o-afacere-ce-functioneaza-non-stop-fiecare-client-trebuie-sa-plateasca-cel-putin-4-lei-produsul-poate-fi-gasit-in-doar-cateva-locuri-din-oras-4293780?amp=1)

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Piața Alexandru cel Bun, Piața Nicolina, Piața CUG, Piața Hala Centrală, Piața Independenței

Categorii de produse

Produse lactate

Tipuri de produse

Lapte de vacă (proaspăt)

Produse reprezentative

Laptele de vacă este un aliment complet, întrucât conține peste 100 substanțe hrănitoare, 20 aminoacizi, 16 acizi grași, 45 elemente minerale, 25 vitamine. Totodată, laptele de vacă are o valoare alimentară ridicată, oferind 84% din azotul proteic, absorbit și utilizat de organismul uman. Un litru de lapte conține 125 grame substanță uscată, din care 37 grame grăsime, 33 grame proteină, 47 grame lactoză, 8 grame săruri minerale, asigurând nutrienții indispensabili pentru om. Din lapte se obțin peste 1000 de produse lactate, din care jumătate sunt diferite sortimente de brânzeturi. Laptele este singurul produs de origine animală care nu creează acidoză, adică nu îmbătrânește și nu îmbolnăvește. Se știe că produsele vegetale (legume, fructe, cereale) sunt alcalinizate, iar cele animale (carne, pește, ouă) determină un mediu acid. Ei bine, laptele este excepţia, pentru că prezența lui în organism este neutră. Datorită conținutului în aminoacizi, laptele este benefic pentru piele, deoarece o curăță și îi conferă fermitate, finețe și strălucire. Ajută la întărirea sănătății dinților, deoarece reduce aciditatea din gură și combate apariția tartrului. Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. În ciuda contribuțiilor sale nutritive, mulți adulți consumă prea puțin lapte în fiecare zi. Ar trebui să vă mai gandiți la acest aspect, deoarece studiile recente arată că aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima și accident vascular cerebral cu aproximativ 20%. Adolescenții care consumă lapte și produse lactate în cantitate crescută (3-4 porţii pe zi) au șanse să crească în înălțime cu 0,45% mai mult, independent de factorii genetici. Cu alte cuvinte, laptele face oamenii mai înalți, cu un plus de 0,5-1 cm pentru fiecare an “bogat” în lapte!
Lapte proaspăt

lapte proaspat

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

agroticaviisoara@yahoo.com