Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

04 11
Leacuri din Bucovina

Scurtă descriere

Gura Humorului

Suceava

5/5
Leacuri din Bucovina reprezintă experiența omului cu drag de natură, care a cules din amintirile satului bucovinean poveștile leacurilor strămoșești care te fac bine peste noapte. Apoi le-a transformat în ceaiuri de o unicitate aparte, care te bucură până la culesul prunelor. Că așa-s bucovinenii, oameni veseli și plini de umor, care beau ceai și după ce fac amor, și nu numai…

Povestea noastră

Copilăria în Bucovina m-a învățat cu munca, dragostea și învățătura. La început îl încurcam pe tata, în muncile lui din gospodărie. Apoi o încurcam pe mama, îi încurcam pe frații mei, de fapt îi încurcam pe toți. Când am crescut, am început să îndrăgesc bucovinencele. Îmi amintesc că odată, am încurcat niște fete, mai mari decât mine, care așteptau și ele pe nu știu cine. Atăt de rău le-am încurcat, că mă strigau buruiană rea. Ce nu știau ele și nu stiam nici eu pe atunci, este că uneori buruienile pot fi chiar bune. La noi în Bucovina, există dintotdeuna niște babe, care fac din orice, leac spre vindecare. Așa s-au păstrat tradițiile buruienilor de leac din Bucovina. Când am devenit om mare, m-am facut slujitor al pădurii, meserie pe care o practic de 40 de ani, o ocupație nobilă care presupune un fel de haiducie fără sfârșit. Eh, mai nou și cu bani mai puțini… Lucrul cel mai interesant despre mine este că nu ma pot întoarce la natură, pentru că eu sunt deja acolo. Și uitându-mă de jur împrejur, îmi reamintesc de cele învățate de la nevestele satului, unele fără vârstă, altele ceramică populară, adică transformate în oale și ulcele. Și cum îmi este foarte greu să recunosc că sunt și eu un fel de babă, mă gândeam să povestim împreună despre păstrarea rețetelor de leacuri strămoșești. Bine, și ceva mai recente, dacă insistați.. Mai devreme sau mai târziu, o să trebuiască să ne întoarcem la natură, să ne redescoperim gustul și mirosul și să trăim printre flori, fructe, copaci și mai ales printre sfinți, iar Bucovina are toate acestea.

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Magazin online propriu

Categorii de produse

Alte produse

Tipuri de produse

Ceaiuri | Ciuperci uscate | Fructe uscate

Produse reprezentative

Fiecare ceai are propria poveste… O cană de ceai îți bucură sufletul și te face să simți emoția autentică a timpului de calitate petrecut cu oamenii dragi. De sănătate ce să mai vorbim ? E bine primită pentru toată lumea, chiar și pentru politicieni… De ce sunt bune fructele uscate? Pentru că sunt culese din pomi fructiferi tratați cu răbdare și stropiți cu dragoste pentru roadele lor deliciose. Fructele deshidratate au aceleați proprietăți nutritive ca și cele proaspete, doar că acestea sunt tăiate, amestecate și conservate de către o măiastă gospodină și un pădurar priceput. Avem grijă să punem în pachet vitaminele, mineralele, fibrele și antioxidanții fiecărui fruct în parte. Așa, de la noi cu drag pentru voi. Se știe foarte bine din popor, că cea mai bună carne e ciuperca. Acestea sunt culese cu strășnicie de către un slujitor al pădurilor, tocmai de pe meleagurile Bucovinei. Ei, dar ce ne facem când trece perioada recoltei, iar pofta unei delicatese din ciuperci proaspete ne întunecă poftele? Prin procesul de deshidratare, la care acordăm o deosebită atenție pentru ca ciupercile să nu fie deranjate, iar toată apa din ele să se evapore în ritmul potrivit, reușim să accentuăm gustul, fiind mai intens și mai delicios ca al celor proaspete.
Ceai cardio

Ingrediente: flori și frunze de păducel, cimbrișor, roiniță, coada șoricelului, floare de tei, traista ciobanului. Acțiuni: adjuvant în tulburările de ritm cardiac, înțepături, spasme, palpitații, oboseală cardiacă, insuficiență cardiacă, predispoziție la infarct.

ceai cardio
Ceai cu soacra

Ingrediente: Coajă și sâmburi de struguri negri (tescovină). Tescovina, supranumită și „mina de antioxidanți”, este unicul remediu natural considerat mai puternic de cincizeci de ori decât Vitamina E datorită proprietăților sale antioxidante. De asemenea, stimuleaza productia de proteine, ajută la menținerea sănătății celulare, fiind un element cheie in prelungirea duratei de viață. Indicații: încetinește procesul de îmbătrânire, are efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen, protejează sănătatea sistemului cardiovascular, poate preveni aparitia obezității, are efect protector asupra creierului, al sistemului osos, al ficatului, previne pierderea auzului, se utilizează ca adjuvant în cazul depresiei, al nevrozelor.

ceai cu soacra
Ceai de afin (frunze)

Acțiuni: ceaiul de frunze de afin contribuie la detoxifierea tractului intestinal/urinar, menținerea în concentratii normale a glucozei din sânge. Are efect antiinflamator, astringent, antidiareic, hipoglicemiant, antihemoragic. Se utilizează ca adjuvant în: enterocolită, diaree, hemoroizi, diabet zaharat, reumatism, gută, infecții urinare.

ceai de afin
Ceai de codițe de cireșe

Se utilizează ca adjuvat în: afecțiuni ale tractului urinar, edeme, diaree. Contribuie la funcționarea normală a aparatului urinar precum și la eliminarea lichidelor reținute în exces în corp.

ceai de codite de cirese
Ceai de floare de soc

Preparatele din flori de soc au acțiune imunostimulantă, antitusivă și emolientă. Se utilizează ca adjuvant la buna funcționare a rinichilor, ajută la mentinerea greutății corporale în limite normale, poate fi un înlocuitor natural al paracetamolului/aspirinei, administrat în stările febrile.

ceai de floare de soc
Ceai de gălbenele

Ceaiul de galbenele are multiple întrebuințări printre care: tratarea crampelor abdominale, gastrită, ulcerul gastric, inflamațiile de colon, hemoroizii precum și bolile de ficat.

ceai de galbenele
Ceai de măceșe

Acțiuni: puternic vitaminizant natural, indicat în prevenirea și tratarea răcelilor, a gripei; tonic și stimulent general.

ceai de macese
Ceai de păducel

Susține sănătatea aparatului cardiovascular, reglează ritmul cardiac, ajută la reducerea iritabilității și îmbunătățește circulația sanguină la nivelul miocardului.

ceai de paducel
Ceai de scoruș negru

Important antioxidant, are în componența sa vitamina C care stimulează activitatea celulelor albe și ajută la producerea colagenului. Fructele de scoruș negru (aronia) au impact direct asupra răcelii și a infecțiilor bacteriene la nivelul căilor respiratorii.

ceai de scorus negru
Ceai glicemic

Ingrediente: frunze de afin, frunze de nuc, teci de fasole, frunze de dud, salvie. Acțiuni: Reglează metabolismul glucidic, ajută la scăderea glicemiei, contribuie la funcționarea normală a pancreasului, adjuvant în diabetul zaharat.

ceai glicemic
Ceai pentru gută

Ingrediente: ienupăr, teci de fasole, frunze de urzică, frunze de mesteacăn, coada calului. Acțiuni: elimină acidul uric, contribuie la ameliorarea durerilor musculare/osoase/pelviene, are efect analgezic, antiiflamator, sedativ nervos, remineralizant.

Ceai pentru guta
Ceai renal

Ingrediente: salvie, flori de soc, codițe de cireșe, mentă frunze, merișor frunze. Acțiuni: adjuvant în infectii urinare, antiinflamator, astringent, ameliorează spasmele, previne infecția la nivelul căilor urinare.

ceai renal
Gălbiori uscați

Gălbiorii sunt printre cele mai preferate ciuperci sălbatice de prin Bucovina. Forma lor delicată de lalea ne aduc aminte nouă, pădurarilor, să mai dăruim câte o floare cochetelor noastre neveste. Dar nu despre neveste este vorba, ci despre gălbiori, care au un gust atât de bun, de îți vine să te pupăcești.

galbiori uscati
Hribi uscați

Hribul este o minunăție dată de natură, unică pentru gustul ei intens și pentru textura cărnoasă. Hribul de Bucovina se poate lăuda cu un gust atât de special, pentru că în el se concentrează parfumul pădurilor sănătoase. Noi îți aducem bunătate de hribi uscați culeși din Bucovina, tu mai adaugi puțină apă și asta e ! Ești pregătit, o mâncare de ciuperci să îți gătești, cum numai la bucovineni mai găsești.

hribi uscati
Ju…mere alintate

Chipsuri din mere uscate. Fără zahăr, conservanți sau coloranți.

Jumere din mere
Ceai imunitate

Ingrediente: fructe de măceș, urzica, fructe de cătină, fructe de aronia, soc și hibiscus

ceai pentru imunitate
Ceai antisovietic

Bun pentru durerile de cap cauzate de facturile la gaz...

ceai antisovietic

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

vpoclitaru@gmail.com

0756 778 072