Menu Gust de Iași
Ingrediente: flori și frunze de păducel, cimbrișor, roiniță, coada șoricelului, floare de tei, traista ciobanului. Acțiuni: adjuvant în tulburările de ritm cardiac, înțepături, spasme, palpitații, oboseală cardiacă, insuficiență cardiacă, predispoziție la infarct.
Ingrediente: Coajă și sâmburi de struguri negri (tescovină). Tescovina, supranumită și „mina de antioxidanți”, este unicul remediu natural considerat mai puternic de cincizeci de ori decât Vitamina E datorită proprietăților sale antioxidante. De asemenea, stimuleaza productia de proteine, ajută la menținerea sănătății celulare, fiind un element cheie in prelungirea duratei de viață. Indicații: încetinește procesul de îmbătrânire, are efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen, protejează sănătatea sistemului cardiovascular, poate preveni aparitia obezității, are efect protector asupra creierului, al sistemului osos, al ficatului, previne pierderea auzului, se utilizează ca adjuvant în cazul depresiei, al nevrozelor.
Acțiuni: ceaiul de frunze de afin contribuie la detoxifierea tractului intestinal/urinar, menținerea în concentratii normale a glucozei din sânge. Are efect antiinflamator, astringent, antidiareic, hipoglicemiant, antihemoragic. Se utilizează ca adjuvant în: enterocolită, diaree, hemoroizi, diabet zaharat, reumatism, gută, infecții urinare.
Se utilizează ca adjuvat în: afecțiuni ale tractului urinar, edeme, diaree. Contribuie la funcționarea normală a aparatului urinar precum și la eliminarea lichidelor reținute în exces în corp.
Preparatele din flori de soc au acțiune imunostimulantă, antitusivă și emolientă. Se utilizează ca adjuvant la buna funcționare a rinichilor, ajută la mentinerea greutății corporale în limite normale, poate fi un înlocuitor natural al paracetamolului/aspirinei, administrat în stările febrile.
Ceaiul de galbenele are multiple întrebuințări printre care: tratarea crampelor abdominale, gastrită, ulcerul gastric, inflamațiile de colon, hemoroizii precum și bolile de ficat.
Acțiuni: puternic vitaminizant natural, indicat în prevenirea și tratarea răcelilor, a gripei; tonic și stimulent general.
Susține sănătatea aparatului cardiovascular, reglează ritmul cardiac, ajută la reducerea iritabilității și îmbunătățește circulația sanguină la nivelul miocardului.
Important antioxidant, are în componența sa vitamina C care stimulează activitatea celulelor albe și ajută la producerea colagenului. Fructele de scoruș negru (aronia) au impact direct asupra răcelii și a infecțiilor bacteriene la nivelul căilor respiratorii.
Ingrediente: frunze de afin, frunze de nuc, teci de fasole, frunze de dud, salvie. Acțiuni: Reglează metabolismul glucidic, ajută la scăderea glicemiei, contribuie la funcționarea normală a pancreasului, adjuvant în diabetul zaharat.
Ingrediente: ienupăr, teci de fasole, frunze de urzică, frunze de mesteacăn, coada calului. Acțiuni: elimină acidul uric, contribuie la ameliorarea durerilor musculare/osoase/pelviene, are efect analgezic, antiiflamator, sedativ nervos, remineralizant.
Ingrediente: salvie, flori de soc, codițe de cireșe, mentă frunze, merișor frunze. Acțiuni: adjuvant în infectii urinare, antiinflamator, astringent, ameliorează spasmele, previne infecția la nivelul căilor urinare.
Gălbiorii sunt printre cele mai preferate ciuperci sălbatice de prin Bucovina. Forma lor delicată de lalea ne aduc aminte nouă, pădurarilor, să mai dăruim câte o floare cochetelor noastre neveste. Dar nu despre neveste este vorba, ci despre gălbiori, care au un gust atât de bun, de îți vine să te pupăcești.
Hribul este o minunăție dată de natură, unică pentru gustul ei intens și pentru textura cărnoasă. Hribul de Bucovina se poate lăuda cu un gust atât de special, pentru că în el se concentrează parfumul pădurilor sănătoase. Noi îți aducem bunătate de hribi uscați culeși din Bucovina, tu mai adaugi puțină apă și asta e ! Ești pregătit, o mâncare de ciuperci să îți gătești, cum numai la bucovineni mai găsești.
Chipsuri din mere uscate. Fără zahăr, conservanți sau coloranți.
Ingrediente: fructe de măceș, urzica, fructe de cătină, fructe de aronia, soc și hibiscus
Bun pentru durerile de cap cauzate de facturile la gaz...