Menu Gust de Iași
Noi, la Păstrăvăria Pustnicului, am ales procesul de afumare tradițională, pe baza de lemn de cireș și de brad. Înainte de a fi afumat însă, păstrăvul trebuie să stea în baiț cel puțin 24 de ore.
Păstrăvul curcubeu este foarte îndrăgit de clienții noștri, atât pentru coloritul fascinant, cât si pentru gustul său dulce. Pentru a da păstrăvului curcubeu o aromă apetisantă, noi recomandăm să îl marinați cu 20 de minute înainte de gătire, iar pentru a sublinia gustul de pește, nu ezitați să folosiți lămâia sau alte sucuri acrișoare, precum și vinul uscat. Rozmarinul, cimbrul, pătrunjelul și alte plante aromate nu fac decât să-i înnobileze gustul.
Știați că păstrăvul somonat este bogat în acizi graşi Omega3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 şi proteine? Este unul dintre peștii cu o cantitate scăzută de mercur, care asigură buna funcționare a sistemului cardiovascular datorită acizilor grași polinesaturați, prezenți în păstrăv, dar și în alte surse precum somon, sardine, semințe de floarea soarelui, de in sau de nuci. De asemenea, îmbunătățește memoria și încetinește declinul cognitiv, ajută la dezvoltarea sistemului nervos la făt sau copilul mic, dar și la dezvoltarea ochilor și a creierului, în special în ultimele 2 luni de sarcină, atunci când creșterea este rapidă.