Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

Img reprez
Păstrăvăria Pustnicului
logo

Scurtă descriere

Ceahlău

Neamț

5/5
Păstrăvăria Pustnicului se află în comuna Ceahlău, județul Neamț, și crește păstrăv, de trei feluri, respectiv curcubeu, fântânel și somonat. producția lunară este în jur, cel puțin, de 500 de kg, iar maximul se duce și la o tonă. Livrează, deocamdată, doar în Iași, în fiecare sâmbătă.

Povestea noastră

Păstrăvăria Pustnicului îndeplinește toate condițiile necesare pentru a produce păstrăv de cea mai bună calitate, respectiv controlul temperaturii, nivelului de oxigen și de azot al apei. De asemenea, pentru că păstrăvul este un pește care iubește apa curată, specialiștii recomandă o apă cu o vizibilitate de minim 60 cm, precizează Ionuț Asavei, din comuna Ceahlău, județul Neamț, reprezentantul Păstrăvăriei Pustnicului. „Avem 10 bazine în care creștem păstrăv. Deocamdată avem doar păstrăv, de trei feluri, curcubeu, fântânel și somonat. Pe lună producem undeva la 500 de kg, cel puțin, maximul se duce și la o tonă/lună. Deocamdată, livrăm în Iași, sâmbătă de sâmbătă, dar încercăm să ne mărim piața de desfacere și la Piatra Neamț, Roman și Bacău.“ (https://www.facebook.com/lumeasatului.ro)

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Livrare directă la consumator, Piața Verde de weekend din Iasi

Categorii de produse

păstrăv afumat | păstrăv curcubeu | păstrăv fântânel | păstrăv proaspăt | păstrăv somonat

Tipuri de produse

hârzob | pește afumat | Pește proaspăt

Produse reprezentative

Păstrăv afumat

Noi, la Păstrăvăria Pustnicului, am ales procesul de afumare tradițională, pe baza de lemn de cireș și de brad. Înainte de a fi afumat însă, păstrăvul trebuie să stea în baiț cel puțin 24 de ore.

pastrav afumat 01
Hârzob

harzob
Păstrăv curcubeu

Păstrăvul curcubeu este foarte îndrăgit de clienții noștri, atât pentru coloritul fascinant, cât si pentru gustul său dulce. Pentru a da păstrăvului curcubeu o aromă apetisantă, noi recomandăm să îl marinați cu 20 de minute înainte de gătire, iar pentru a sublinia gustul de pește, nu ezitați să folosiți lămâia sau alte sucuri acrișoare, precum și vinul uscat. Rozmarinul, cimbrul, pătrunjelul și alte plante aromate nu fac decât să-i înnobileze gustul.

pastrav curcubeu 1
Păstrăv fântânel

pastrav fantanel
Păstrăv somonat

Știați că păstrăvul somonat este bogat în acizi graşi Omega3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 şi proteine? Este unul dintre peștii cu o cantitate scăzută de mercur, care asigură buna funcționare a sistemului cardiovascular datorită acizilor grași polinesaturați, prezenți în păstrăv, dar și în alte surse precum somon, sardine, semințe de floarea soarelui, de in sau de nuci. De asemenea, îmbunătățește memoria și încetinește declinul cognitiv, ajută la dezvoltarea sistemului nervos la făt sau copilul mic, dar și la dezvoltarea ochilor și a creierului, în special în ultimele 2 luni de sarcină, atunci când creșterea este rapidă.

pastrav somonat

Degustări

No data was found

Recenzii

Distribuie acest producător

Contact

pastravariapustnicului@gmail.com

0734 654 301