Menu Gust de Iași
Mierea este nefiltrată, exact cum se extrage din faguri, și ambalată imediat dupa extracție. Este cea mai limpede miere care se realizează la noi în tară, iar datorită gustului fin, este preferată de mulţi pentru îndulcirea diverselor alimente sau băuturi. Se cristalizează mai lent decât alte tipuri de miere şi poate rămâne lichidă ani întregi datorită conţinutului ridicat de fructoză. Mierea de salcâm este utilizată în tratarea următoarelor afecțiuni: ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, stimularea poftei de mâncare, probleme digestive, îmbunătțtirea activității inimii și a ficatului, crește procentul de hemoglobine din sânge.
Este una dintre cele mai apreciate sortimente de miere, fiind bogată în vitamine şi aminoacizi. Culoarea ei este galben – portocaliu, iar cristalizarea ei se declanşează la câteva luni după extragerea din faguri. Este recomandată în tratarea afecţiunilor sistemului nevros, a insomniilor, dar şi afecţiunilor aparatului respirator (bronşite).
Mierea de mană (mierea de pădure) este singura miere naturală din țara noastră care nu este produsă de albine din nectarul florilor. Mana este o substanță dulce, limpede si vâscoasă, care se află în anumite perioade ale anului pe frunzele, ramurile sau tulpinile arborilor și plantelor. .Mierea de mană conţine substanţe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alţi pigmenţi. De asemenea, a fost evidenţiat conţinutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere. Ea conține acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime, fiinnd mult mai bogată în săruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decât mierea florală.
Mierea este nefiltrată exact cum se extrage din faguri și ambalată imediat dupa extracție. Rezultă din nectarul florilor mai multor plante, iar mirosul foarte expresiv denotă un buchet nuanţat de arome care scoate în evidenţă multitudinea de flori care îl compun. Din acest motiv ea poate avea culori şi gusturi diferite. Este recomandată pentru afecţiuni la nivelul inimii, ficatului pentru stimularea poftei de mâncare şi, de asemeni, pentru probleme digestive. În caz de anorexie la copii, mierea este indicată în mod special.
Consumată o linguriță dimineata, pe stomacul gol, ajută la prevenirea îmbătrânirii, ajută la vitaminizarea și energizarea organismului, crește rezistența fizică, psihică și la stresul cotidian sau la locul de muncă, cătina find un adevărat panaceu, care are printre alte vitamine, cel mai ridicat conținut de vitamina E, F și C (de 14 ori mai mare decât lămâia și de 2 ori mai mare decât maceșul).
Proprietăţile antioxidante ale cătinei o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (este capabilă să vindece virozele respiratorii şi gripa), sănătatea ochilor şi prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge, reducerea inflamaţiilor. Cătina este foarte indicată în stimularea sistemului imunitar, în tratarea răcelilor, gripei, infecțiilor, pentru tratarea hepatitei și a cirozei fiind recomandat sucul de cătină. În caz de răceli, gripe, pneumonii, se consumă sirop de cătină pe stomacul gol sau se face o cură de cătină cu miere, grăbind astfel vindecarea.
Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajută la combaterea tusei și a bronșitei. Administrarea sa ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute. Are un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres. Mai este și un excelent îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor. produsul nostru este un preparat la rece, care pe lângă faptul că păstrează intact toate proprietățile compușilor activi din mugurii de brad, mai are în plus miere, care adaugă acestui preparat beneficiile ei.v
Propolisul este cunoscut astăzi ca unul dintre cele mai surprinzătoare produse naturale şi folosit pentru efectele sale terapeutice, cum ar fi: antimicrobiană, antibiotică, antifungică, antiinflamatorie, analgezică, antioxindantă, antitumorală. Propolisul este un amestec rasinos pe care albinele il colecteaza de la copaci sau din alte surse botanice. Urmatorul pas il reprezinta mestecarea rasinei si amestecarea acesteia cu saliva albine si cu alte substante, lucru ce duce la formarea propolisului. Se poate folosi cu succes la bolile ale stomacului, la bolile aparatului bucal şi a picioarelor la cheratoane. Au fost cazuri când propolisul s-a dovedit util în vindecarea migrenei, la boala Parkinson, la dereglările în circulaţia sângelui, la nefrită, bolile dermatologice.
Este recomandat în tratamentul bolilor interne infecţioase care duc la stări febrile, cîte 30 de picături pe zi. Se recomandă la inflamarea prostatei, zilnic 30 picături. La inflamarea rinichiului şi a ficatului, de două ori pe zi, câte 40 picături într-un pahar de apă caldă. Se repetă până la vindecare. La anghină, faringite, gripe sau evitarea unor complicaţii, zilnic de două ori câte 40 picături În cazul ulcerului de stomac sau enterite, 40 de picături de tinctură puse într-un pahar de lapte cald, se bea pe stomacul gol. La afecţiunile pielii, dacă suportăm spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctură.
Păstura formată este un produs natural cu propietăţi mai valoroase decât polenul: pe de o parte, datorită unui spectru mai larg de polenuri în proporţii variabile, pe de altă parte, datorită unui conţinut mai ridicat în monozaharide și a unui conţinut ridicat de vitamina K. Totodată, valoarea nutritivă a păsturii este de trei ori mai ridicată, iar proprietăţile sale antibiotice sunt de 3 ori mai pronunţate decat cele ale polenului. Păstura este un produs recomandat în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, asigurand o bună funcţionare a ficatului si contribuind la detoxifierea organismului. De asemenea, ajută la reducerea colesterolului din sânge, fiind indicată și pentru persoanele cu probleme circulatorii sau celor care suferă de ateroscleroză.
Energizantul nostru combină toate bunătățile stupului: mierea de salcâm, propolisul, polenul și lăptișorul de matcă pentru ca dumneavoastra să beneficiați de toate proprietățile curative și tonice apicole într-o singură lingură. Se poate consuma câte o lingură dimineața și la prânz, înainte de masă. Este indicat pentru stimularea imunității și pentru orice răceală sau stare de moleșeală. Pentru copii doar peste 2 ani care nu au alergii la polen și propolis.
Lăptişorul de matcă acţionează ca tonic şi stimulant, cu efecte euforice asupra omului sănătos. Are un conținut bogat în acid 10 HDA (10-hidroxi-2-decenoic), cu rol important antifungic si antibacterian, împiedicând astfel dezvoltarea infecțiilor. Lăptișorul de matcă conține acetilcolină pură, substanță care asigură calitatea memoriei. ndicații: imunitate scăzută, epuizare fizică și psihică, probleme de memorie, insomnii, stres, tulburări de menstruaţie sau menopauză, hipertensiune, colesterol mărit, afecțiuni endocrine și ale ficatului. Întârzie procesul îmbătrânirii. Este excelent în tratamentele cosmetice atât pentru ten, cât şi pentru păr.