Menu Gust de Iași

Urmărește conturile noastre de social media

Producători înscriși recent pe platformă

Img reprez 3
Produse lactate „Călimani”
Logo 5

Scurtă descriere

Strada Neagra Nr 129, Neagra Șarului 727517

Suceava

Număr Revizii 0
0.0/5
Produse lactate 100% naturale, obținute în inima Munților Călimani, din lapte de vacă.

Povestea noastră

Familia Crucianu conduce o afacere prosperă pe care au pus-o singuri pe picioare. Au început cu o fermă de vaci, apoi concomitent au ridicat secția de procesare a laptelui și o pensiunea agroturistică. Activitatea zootehnică a SC Dany Lily SRL, a fost începută în anul 2005 de Vasile Crucianu. Din 2011, fiul, Adrian Crucianu preia societatea și accesează măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri. În anul 2016 accesează submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole, în valoare de 150.000 euro, prin care a reușit să-și doteze ferma cu utilaje și echipamente performante: tractor agricol, presă baloți, mașină de înfoliat, remorcă de împraștiat gunoi de grajd, cositoare posterioară, greblă de adunat fân, greblă de răvășit fân, motocositoare, cisternă vidanjă. În urma unui schimb de experiență în Germania – Hanovra, la mai multe ferme de creștere a vacilor de lapte, și-a dorit să copieze modelul, în sensul să renunțe la vânzarea laptelui către procesatori. Astfel, a înființat o secție de procesare a laptelui, în comuna Șaru Dornei, sat Neagra Șarului nr. 129, din județul Suceava. Aici este singurul loc din România unde datorită florei montane se poate produce șvaițerul, o specialitate fină de brânză. Șvaițerul” Călimani„ împreună cu alte 4 brânzeturi produse sub brandul ”Călimani„ (cașcaval, cașcaval afumat, brânză frământată și telemea) au obținut, în anul 2019, dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative „produs montan”, fiind primele produse montane atestate și certificate la nivel județean. (sursă: https://produsmontan.ro/lapte-si-produse-din-lapte/sc-dany-lily-srl/)

Unde și ce distribuim

Unde distribuim

Magazin propriu, Magazine partenere, Platformă online

Categorii de produse

Brân | Produse lactate

Tipuri de produse

Brânză frământată de vacă | Brânză maturată din lapte de vacă | Caș afumat din lapte de vacă | Caș din lapte de vacă | Iaurt din lapte de vacă | Șvaițer | Telemea

Produse reprezentative

“Laptele pe care noi îl procesăm provine numai de la vacile hrănite pe pășunile alpine, din zona munților Călimani. Gustul și savoarea brânzeturilor este dat de multitudinea de specii de plante, în marea lor majoritate plante medicinale, cu care sunt hrănite animalele. Produsele noastre sunt 100% naturale, în fluxul tehnologic nu folosim culturi lactice. Se folosește numai lapte de cea mai bună calitate și cheag.”, Adrian Crucianu – producător. Brânzeturile Călimani, proaspete și maturate, sunt atestate produs montan: șvaițer, cașcaval, brânză frământată, telemea de vacă și cașcaval afumat.
Șvaițer

svaiter
Brânză maturată de munte

branza maturata de munte
Caș

cas
Iaurt de băut

Iaurt de baut
Iaurt de casă

Iaurt de casa

Degustări

No data was found

Recenzii

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Distribuie acest producător

Contact

crucianu.elena74@gmail.com

0753 105 035