Menu Gust de Iași
Aceste paste în formă de spirală se fabricau manual, după o metodă transmisă de la o generație la alta. Aceste paste se potrivesc bine cu orice fel de sos si pot fi folosite si in salate.
Rigatoni sunt paste tubulare, avand crestături pe suprafața externă, ce permit o mai bună reținere a sosului. Sunt puțin mai mari decât pennele și sunt adesea servite cu ragu, precum și cu o varietate mare de sosuri mai grase.
Spaghetti sunt unele dintre cele mai cunoscute și iubite paste italienești. Sunt servite cu o mare varietate de sosuri, carne și legume, inclusiv sos marinara, chifteluțe și ciuperci. Unul dintre cele mai renumite feluri de mâncare cu acest tip de paste este spaghetti alla carbonara.
Unul dintre cele mai populare tipuri de paste, sunt formate în benzi lungi si plate, ca o panglică. Forma sinusoidală le permite să se contopească perfect atât cu sosurile cele mai consistente, cât și cu sosurile rafinate, pe baza de pește și verdețuri. Sunt servite în mod obișnuit cu carne de porc sau carne de vită, precum și cu sos ragu alla bolognese.