Transfer de cunoaștere

Comunicat de presă. Lansarea proiectului Gust de Iași 2022

Asociația Rural Development Research Platform lansează proiectul GustDeIași 2022 (Grija față de mediu, ca o consolidare a comportamentului alimentar urban sustenabil în municipiul Iași, prin dezvoltarea platformei www.gustdeiasi.ro.). Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, iar scopul acestuia constă în dezvoltarea platformei gustdeiasi.ro prin creșterea numărului de producători și diversificarea ofertei de produse agro-alimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, provenite de la producători și valorificate pe principiul lanțurilor scurte de aprovizionare în municipiul Iași

Proiectul GustDeIași 2022 va contribui la creșterea gradului de informare a cetățenilor municipiului Iași cu privire la:

(1) producătorii de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, prezenți pe piața ieșeană

(2) beneficiile achiziției de produse direct de la producători din perspectiva influenței asupra mediului înconjurător.

Proiectul Gust de Iași 2022 își propune să contribuie la:

Creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor din municipiul Iași cu privire la importanța lanțurilor scurte de aprovizionare din perspectiva protecției mediului.

Promovarea principiilor fundamentale ale lanțurilor scurte de aprovizionare.

Sprijinirea consumatorilor din municipiul Iași prin facilitarea accesului la o gamă variată de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, distribuite prin intermediul lanțurilor scurte.

Dezvoltarea digitală a platformei gustdeiasi.ro și integrarea ei în structuri mai ample de promovare a alimentației urbane prietenoase față de mediu, cum ar fi Food for Iasi Living Lab dezvoltat în proiectul Horizon 2020, CITIES2030 (www.cities2030.eu).

Potențarea patrimoniului arhitectural ieșean prin promovarea produselor agroalimentare locale.

Vă invităm să urmăriți acest proiect, fie în calitate de producători, fie în calitate de consumatori, cu speranța că inițiativa noastră vine în sprijinul creșterii calității vieții și protecției mediului în municipiul Iași prin contribuția la dezvoltarea unui comportament alimentar mai sănătos.

Ne găsiți pe www.gustdeiasi.ro și ne puteți urmări pe paginile de FaceBook Gust de Iași și Rural Development Research Platform (facebook.com/rdrp2016) sau pe Grupurile FaceBook Gust de Iași și Grupul FaceBook Regiunea de Dezvoltare Nord-Est .

Proiectul GustDeIași 2022 este finanțat de Primăria Municipiului Iași, în baza Legii 350/2005

Perioada de desfășurare: 15 iulie – 15 noiembrie 2022.

Ioan Sebastian Brumă,

Coordonatorul proiectului.